JELLY

Kakovost in pridelek za vsakogar


Uporabnost in lastnosti Vsestransko uporaben kakovosten krompir za ozimnico, odličen za pomfrit. S svojo kakovostjo se lahko kosa s sorto agria in je boljša po količini pridelka. Ima potencial za izjemen pridelek in odlično sposobnost skladiščenja, zato je primeren za kuhanje v aprilu in maju naslednje leto. Glede na uporabo jelly uvrščamo v tip BC. Dovolj visoka vsebnost sušine omogoča pripravo zelo kakovostnega pomfrita. Po kuhanju ne spreminja barve.
Gomolji Veliki gomolji so ovalni, z rumenim mesom, ki ne posivi po kuhanju, z gladko do rahlo mrežasto kožico.
Pridelek Pridelek je zelo velik do ogromen.
Bolezni Zelo odporna rastlina na virusne in glivične bolezni. Odporna na navadno krastavost, drugotno rast, rjavo pegavost v mesu, votlo srce v stresnih razmerah (vročina in pomanjkanje vlage).
Nasveti za pridelavo Jelly je srednje zahtevna sorta za tla in oskrbo z vlago. Kot srednje pozna sorta ima odlično toleranco. Sadimo prebujeno seme nekoliko gosteje, 28-30 cm v vrsti (75 cm med vrstami), gnojimo s 140-160 kg N/ha, 100 kg P2O5/ha, 200-250 kg K2O/ha pri srednji založenosti tal. Pozorni moramo biti na založenost z magnezijem. Zaščita pred boleznimi mora biti kljub odpornosti redna. Občutljiva je na herbicid Sencor pri poznem škropljenju proti plevelu.