Krompir

Slovenske sorte v prodaji

Ogrevanje krompirja je nujno za prebuditev krompirja na začetku nakaljevanja. Odstranitev vršnega kaliča na gomolju pospeši rast stranskih kaličev. Svetloba in kasnejše nižje temperature pa utrjujejo kaliče, da ne odpadejo pri sajenju. Število utrjenih kaličev na semenskem gomolju vpliva na število stebel in na velikost pridelka.

Slovenska sorta krompirja

KIS SLAVNIK

Kis Slavnik je sorta, ki je zelo primerna tako za tržno pridelavo mladega krompirja kot za lastno porabo. Čeprav je zelo zgodnja, se razmeroma dobro skladišči.

Slovenska sorta krompirja

KIS BLEGOŠ NOVO

KIS Blegoš je nova zgodnja slovenska sorta odlične jedilne kakovosti, z dovolj visoko sušino (21 %). Sorta je široko uporabna v kuhinji primerna še posebno za kuhanje, pečenje in praženje. Primerna tudi za pripravo ocvrtega krompirja.

Slovenska sorta krompirja

KIS KOKRA

KIS kokra je rodovitna srednje zgodnja sorta primerna za ozimnico. Je odličnega okusa, primerna za kuhanje in pečenje.

Slovenska sorta krompirja

KIS KRKA

KIS KRKA je široko uporaben kakovosten krompir za pridelavo ozimnice na vseh tipih tal, tudi na lažjih.

Slovenska sorta krompirja

KIS TAMAR NOVO

KIS Tamar je nova pozna slovenska sorta zelo dobre jedilne kakovosti, sušina mesa je srednja (19 %). Sorta je široko uporabna v kuhinji primerna za kuhanje, pečenje in praženje.

Slovenska sorta krompirja

KIS MANGART NOVO

KIS Mangart je nova sodobna pozna slovenska sorta zelo dobre jedilne kakovosti. Sušina mesa je normalno okrog (21 %). Sorta je široko uporabna v kuhinji primerna za kuhanje, pecčnje in praženje.

Slovenska sorta krompirja

KIS SORA

KIS SORA je odličen čvrst in večnamenski jedilni krompir, primeren za kuhanje, pečenje in za pripravo odlične krompirjeve solate. Izjemno okusna sorta, primerna za ozimnico do pozne pomladi.