Krompir

Slovenske in ostale sorte v prodaji

Ogrevanje krompirja je nujno za prebuditev krompirja na začetku nakaljevanja. Odstranitev vršnega kaliča na gomolju pospeši rast stranskih kaličev. Svetloba in kasnejše nižje temperature pa utrjujejo kaliče, da ne odpadejo pri sajenju. Število utrjenih kaličev na semenskem gomolju vpliva na število stebel in na velikost pridelka.

Krompir

ALONSO

Alonso je sorta krompirja s čvrstim mesom tipa AB–B za pridelavo srednje velikih lepih gomoljev z gladko kožico in plitvimi očesi za ozimnico, ki se dobro skladišči, pere in pakira

Krompir

ANUSCHKA

Anuschka je odlična in zelo kakovostna sorta tipa AB za pridelavo prvega pridelka. Odličen mladi krompir in še boljša krompirjeva solata ali pražen krompir.

Krompir

BELLAROSA

Bellarosa je odličen krompir za kuhanje in pečenje, stabilne barve, z nekoliko globljimi očesi za ozimnico. Kljub zgodnosti je primeren za pripravo domačega pomfrita.

Krompir

BERNINA

Sorta Bernina s čvrstim mesom tipa AB za pridelavo debelih gomoljev ozimnice, ki se odlično skladišči. Čvrsto meso, podolgovato ovalnih debelih gomoljev, ki so primerni tudi za lupljenje.

Krompir

CORINNA

Corinna je odlična in zelo kakovostna nova sorta krompirja tipa B za pridelavo zgodnjega pridelka, ki se odlično skladišči.

Krompir

JELLY

Jelly je vsestransko uporaben kakovosten krompir za ozimnico, odličen za pomfrit. Ima potencial za izjemen pridelek in odlično sposobnost skladiščenja.

Slovenska sorta krompirja

KIS BLEGOŠ NOVO

KIS Blegoš je nova zgodnja slovenska sorta odlične jedilne kakovosti, z dovolj visoko sušino (21 %). Sorta je široko uporabna v kuhinji primerna še posebno za kuhanje, pečenje in praženje. Primerna tudi za pripravo ocvrtega krompirja.

Slovenska sorta krompirja

KIS KOKRA

KIS kokra je rodovitna srednje zgodnja sorta primerna za ozimnico. Je odličnega okusa, primerna za kuhanje in pečenje.

Slovenska sorta krompirja

KIS KRKA

KIS KRKA je široko uporaben kakovosten krompir za pridelavo ozimnice na vseh tipih tal, tudi na lažjih.

Slovenska sorta krompirja

KIS MANGART NOVO

KIS Mangart je nova sodobna pozna slovenska sorta zelo dobre jedilne kakovosti. Sušina mesa je normalno okrog (21 %). Sorta je široko uporabna v kuhinji primerna za kuhanje, pecčnje in praženje.

Slovenska sorta krompirja

KIS SLAVNIK

Kis Slavnik je sorta, ki je zelo primerna tako za tržno pridelavo mladega krompirja kot za lastno porabo. Čeprav je zelo zgodnja, se razmeroma dobro skladišči.

Slovenska sorta krompirja

KIS SORA

KIS SORA je odličen čvrst in večnamenski jedilni krompir, primeren za kuhanje, pečenje in za pripravo odlične krompirjeve solate. Izjemno okusna sorta, primerna za ozimnico do pozne pomladi.

Slovenska sorta krompirja

KIS TAMAR NOVO

KIS Tamar je nova pozna slovenska sorta zelo dobre jedilne kakovosti, sušina mesa je srednja (19 %). Sorta je široko uporabna v kuhinji primerna za kuhanje, pečenje in praženje.

Krompir

MARABEL

Krompir Marabel je v Sloveniji postal najbolj priljubljena zgodnja sorta. Med porabniki se je zelo razširil zaradi svoje kakovosti in široke uporabnosti.

Krompir

OTOLIA

Otolia je srednje zgodnja sorta, odlične kakovosti, manj zahtevna za pridelavo z zelo lepo obliko gomoljev, primerna za široko uporabo v kuhinji.

Krompir

RED FANTASY

Red Fantasy je srednje zgodnja sorta za pridelavo ozimnice, zelo široko uporabna v kuhinji. Praviloma dovolj visoka sušina v rumenem mesu omogoča pripravo domačega pomfrita.