Krompir

Slovenske in ostale sorte v prodaji

Ogrevanje krompirja je nujno za prebuditev krompirja na začetku nakaljevanja. Odstranitev vršnega kaliča na gomolju pospeši rast stranskih kaličev. Svetloba in kasnejše nižje temperature pa utrjujejo kaliče, da ne odpadejo pri sajenju. Število utrjenih kaličev na semenskem gomolju vpliva na število stebel in na velikost pridelka.

Krompir

ALBERTINE

Albertine je ena najzgodnejših novejših nemških sort, ki je zelo primerna za tržno in domačo pridelavo v vrtu. Gomolji so srednje veliki z gladko kožico in s plitvimi očesi.

Sorta krompirja Alonso

Krompir

ALONSO NOVO

Alonso je sorta krompirja s čvrstim mesom tipa AB–B za pridelavo srednje velikih lepih gomoljev z gladko kožico in plitvimi očesi za ozimnico, ki se dobro skladišči, pere in pakira

Krompir

ANUSCHKA

Anuschka je odlična in zelo kakovostna sorta tipa AB za pridelavo prvega pridelka. Odličen mladi krompir in še boljša krompirjeva solata ali pražen krompir.

Krompir

BELLAROSA

Bellarosa je odličen krompir za kuhanje in pečenje, stabilne barve, z nekoliko globljimi očesi za ozimnico. Kljub zgodnosti je primeren za pripravo domačega pomfrita.

Krompir

BERNINA

Sorta Bernina s čvrstim mesom tipa AB za pridelavo debelih gomoljev ozimnice, ki se odlično skladišči. Čvrsto meso, podolgovato ovalnih debelih gomoljev, ki so primerni tudi za lupljenje.

Krompir

CORINNA NOVO

Corinna je odlična in zelo kakovostna nova sorta krompirja tipa B za pridelavo zgodnjega pridelka, ki se odlično skladišči.

Krompir

ELFE

Elfe je zelo kakovostna jedilna sorta, ki je še posebno priljubljena med najzahtevnejšimi vrtičkarji. Zelo je primerna za pridelavo na dobri njivi in še bolj za vrt.

Krompir

JELLY

Jelly je vsestransko uporaben kakovosten krompir za ozimnico, odličen za pomfrit. Ima potencial za izjemen pridelek in odlično sposobnost skladiščenja.

Slovenska sorta krompirja

KIS KOKRA

KIS kokra je rodovitna srednje zgodnja sorta primerna za ozimnico. Je odličnega okusa, primerna za kuhanje in pečenje.

Slovenska sorta krompirja

KIS KRKA

KIS KRKA je široko uporaben kakovosten krompir za pridelavo ozimnice na vseh tipih tal, tudi na lažjih.

Slovenska sorta krompirja

KIS SLAVNIK

Kis Slavnik je sorta, ki je zelo primerna tako za tržno pridelavo mladega krompirja kot za lastno porabo. Čeprav je zelo zgodnja, se razmeroma dobro skladišči.

Slovenska sorta krompirja

KIS SORA

KIS SORA je odličen čvrst in večnamenski jedilni krompir, primeren za kuhanje, pečenje in za pripravo odlične krompirjeve solate. Izjemno okusna sorta, primerna za ozimnico do pozne pomladi.

Krompir

MARABEL

Krompir Marabel je v Sloveniji postal najbolj priljubljena zgodnja sorta. Med porabniki se je zelo razširil zaradi svoje kakovosti in široke uporabnosti.

Krompir

MEIRESKA

Sorta Meireska s čvrstim mesom tipa AB za pridelavo odlične ozimnice, primerna za pripravo krompirjeve solate, odličnega praženega ter pečenega krompirja.

Krompir Otolia

Krompir

OTOLIA

Otolia je srednje zgodnja sorta, odlične kakovosti, manj zahtevna za pridelavo z zelo lepo obliko gomoljev, primerna za široko uporabo v kuhinji.

Krompir

RED FANTASY

Red Fantasy je srednje zgodnja sorta za pridelavo ozimnice, zelo široko uporabna v kuhinji. Praviloma dovolj visoka sušina v rumenem mesu omogoča pripravo domačega pomfrita.