Krompir Corinna
BERNINA
Krompir Alonso
ALONSO

Krompir

CORINNA

Za vrt in profesionalce, sorta leta

TOP IZBIRA

Sorta tolerantna na sušo
agrosaat-krompir-kakovostni-tip-b
JEDILNI TIP
RUMENA
BARVA KOŽICE
SVETLO RUMENA DO RUMENA
BARVA MESA
OD ZELO ZGODNJA DO ZGODNJA
ZRELOSTNI RAZRED
VELIK DO ZELO VELIK
PRIDELEK
PRIMERNO ZA VRT
Uporabnost in lastnosti

Corinna je novejša zgodnja nemška sorta odlične jedilne kakovosti. Zaradi odličnih lastnosti je bila pred leti razglašena za sorto leta v Nemčiji. Sorta je jedilnega tipa B v kuhinji primerna še posebno za kuhanje, pečenje in praženje. Po kuhanju ne potemni. Se bolje skladišči od sorte Marabel do spomladi.


Rastlina, gomolji in pridelek

Sorta oblikuje večje grme s številnimi stebli. Začetna rast je zelo hitra. Tvori srednje število srednje debelih ovalnih gomoljev na rastlino. Kožica je gladka in primerna za pranje, očesa so plitva. Meso je svetlo rumeno do rumeno. Pridelek lepih ter izenačenih gomoljev je velik do zelo velik.


Bolezni ter poškodbe

Sorta je dobro odporna na navadno krastavost ter srednje odporna na plesen na krompirjevki in na gomoljih. Zato mora biti zaščita proti plesni redna in pravočasna. Corinna ni posebno občutljiva na mehanske poškodbe, ko je kožica utrjena pri izkopu, ter na odtiske med skladiščenjem.


Nasveti za pridelavo

Pridelujemo jo na srednje težkih odcednih tleh primernih za krompir. Priporočamo nakaljevanje s toplotnim šokom zaradi dobre dormance in pokrivanje s prekrivko za zgodnejši pridelek v vrtovih. Nakaljeno seme sadimo na 32-34 cm v vrsti pri običajni medvrstni razdalji za 2 cm globje od običajne globine sajenja, kadar pričakujemo velik pridelek. Ves dušik damo ob sajenju v srednjih količinah.


Embalaža

25 kg, 5 kg in 2,5 kg