Krompir

Ostale sorte v prodaji

Ogrevanje krompirja je nujno za prebuditev krompirja na začetku nakaljevanja. Odstranitev vršnega kaliča na gomolju pospeši rast stranskih kaličev. Svetloba in kasnejše nižje temperature pa utrjujejo kaliče, da ne odpadejo pri sajenju. Število utrjenih kaličev na semenskem gomolju vpliva na število stebel in na velikost pridelka.

Krompir

ANUSCHKA

Anuschka je odlična in zelo kakovostna sorta tipa AB za pridelavo prvega pridelka. Odličen mladi krompir in še boljša krompirjeva solata ali pražen krompir.

Krompir

BELLAROSA

Bellarosa je odličen krompir za kuhanje in pečenje, stabilne barve, z nekoliko globljimi očesi za ozimnico. Kljub zgodnosti je primeren za pripravo domačega pomfrita.

Krompir

CORINNA

Corinna je odlična in zelo kakovostna nova sorta krompirja tipa B za pridelavo zgodnjega pridelka, ki se odlično skladišči.

Krompir

MARABEL

Krompir Marabel je v Sloveniji postal najbolj priljubljena zgodnja sorta. Med porabniki se je zelo razširil zaradi svoje kakovosti in široke uporabnosti.

Krompir

ALONSO

Alonso je sorta krompirja s čvrstim mesom tipa AB–B za pridelavo srednje velikih lepih gomoljev z gladko kožico in plitvimi očesi za ozimnico, ki se dobro skladišči, pere in pakira

Krompir

BERNINA

Sorta Bernina s čvrstim mesom tipa AB za pridelavo debelih gomoljev ozimnice, ki se odlično skladišči. Čvrsto meso, podolgovato ovalnih debelih gomoljev, ki so primerni tudi za lupljenje.

Krompir

RED FANTASY

Red Fantasy je srednje zgodnja sorta za pridelavo ozimnice, zelo široko uporabna v kuhinji. Praviloma dovolj visoka sušina v rumenem mesu omogoča pripravo domačega pomfrita.

Krompir

OTOLIA

Otolia je srednje zgodnja sorta, odlične kakovosti, manj zahtevna za pridelavo z zelo lepo obliko gomoljev, primerna za široko uporabo v kuhinji.

Krompir

JELLY

Jelly je vsestransko uporaben kakovosten krompir za ozimnico, odličen za pomfrit. Ima potencial za izjemen pridelek in odlično sposobnost skladiščenja.