agrosaat krompir corinna
CORINNA
agrosaat jelly
JELLY
Krompir

ELFE

Za vrt in profesionalce

Tipi jedilne kakovosti krompirja

Tipi jedilne kakovosti krompirja

agrosaat-krompir-kakovostni-tip-ab
JEDILNI TIP
RUMENA
BARVA KOŽICE
RUMENA
BARVA MESA
ZELO ZGODNJA
ZRELOSTNI RAZRED
VELIK
PRIDELEK
PRIMERNO ZA VRT
Opis

Je zelo kakovostna jedilna sorta, ki je še posebno priljubljena med najzahtevnejšimi vrtičkarji. Zelo je primerna za pridelavo na dobri njivi in še bolj za vrt. Značilen je hiter mladostni razvoj, rastlina mora povsem zakriti grebene. Za pridelavo mladega krompirja, odličen krompir za pečenje, praženje in solate, meso ne sivi.


Gomolji

Gladka rumena kožica, lepa oblika, rumeno meso, ki ne sivi, zato je zelo zaželjena pri najzahtevnejših kupcih.


Pridelek

Pridelek je velik, večje število izenačenih gomoljev. Elfe navadno formira 1-2 gomolja več na rastlino kot sorta marabel, zato z njo lahko pridelamo še večje število izenačenih gomoljev.


Bolezni

Je dobro odporna na plesen in zelo na navadno krastavost, pozorni moramo biti na preventivno zaščito proti črni listni pegavosti.


Skladiščenje

Zgodni pridelek z izrednim deležem tržnih gomoljev, ki se skladiščijo do začetka prihodnjega leta.


Nasveti za pridelavo

Zelo zaželeno je intenzivnejše gnojenje, stalna oskrba z vlago (namakanje), redna zaščita pred boleznimi in sajenje na 30-32 cm v vrsti (75 cm med vrstami), gnojimo s 140-160 kg N/ha, 100 kg P2O5P/ha, 200-250 kg K2O/ha, dobra oskrba z magnezijem in kalijem v sulfatni obliki delujejo pozitivno na pridelek. Elfe lahko pridelujemo na dobrih tleh kot alternativo marabelu, ker zelo dobro prenaša ožji kolobar, ki je pogost pri specializiranih pridelovalcih krompirja. Na isto površino jo smemo saditi vsako tretje leto.


Embalaža

25 kg in 2,5 kg