Ostali priporočeni hibridi

HIBRID FAO TIP ZRNA ZRELOSTNI RAZRED ŽLAHNITELJ KRATEK OPIS
LJ 275 t
275 PT zgodnji Avtohtona sorta (hibrid) koruze, za pridelavo kakovostne krme ali zdroba za ljudsko prehrano.
FERROXY
NOVO
300 PT srednje zgodnji Izredno rodna poltrdinka za pridelavo zrnja, za sušenje, siliranje ali za CO 2 skladiščenje. Glede na agronomske lastnosti je zelo zdrava rastlina, srednje visoke rasti. Odlično se obnaša tudi v sušnih in stresnih razmerah.
LG 23.06
300 Z srednje zgodnji Srednje intenziven hibrid, primeren za setev na lažjih tipih tal. Uporaben za pridelavo zrnja ali za spravilo pridelka v storžih.
LG 33.30
300 Z srednje zgodnji Srednje visoka rastlina s hitrim mladostnim razvojem. Dobra prilagoditev na rastne razmere. Primerna tudi za manj intenzivno pridelavo.
LG 30.315
NOVO
310 Z srednje zgodnji Hibrid za pridelavo suhega zrnja. Zrno je v tipu čiste zobanke, kar zagotavlja tudi nizko vlago ob spravilu. Srednje visoka rastlina, dobro tolerantna na sušne pogoje.
LG 30.311
320 PT srednje zgodnji Osnovni namen pridelave hibrida je pridelava silažne mase, vendar LG 30.311 daje tudi odličen pridelek zelo kakovostnega zrnja. Sejemo ga lahko na vse tipe tal.
CONEXXION
340 Z srednje zgodnji Hibrid je namenjen pridelovanju zrnja za sušenje. Pridelovalce bo v jeseni navdušil z optimalno vlago zrnja ter enostavnim in hitrim spravilom. Vsebuje tudi nadpovprečno vsebnost beljakovin.
SHERLEY
340 TZ srednje zgodnji Priporočamo ga za pridelavo zrnja in silaže pri poznejših setvah. Dosega odličen pridelek kakovostnega zrnja in silažne mase. Tvori nekoliko daljše dobro zapolnjene storže z zrnjem. Primeren za vse tipe tal. Ugodna cena!
DKC 4608
360 TZ srednje zgodnji Trda zobanka z zelo visokim kakovostnim pridelkom. Zanesljiv hibrid tudi v manj ugodnih razmerah.
DKC 5031
400 Z srednje pozni Primeren za pridelavo zrnja in silaže. Odlikuje ga velik pridelek in dobra tolerantnost na sušne stresne razmere. Tvori robustno, dobro olistano steblo z močnim koreninskim sistemom.
ACIMILL
400 Z pozni Robustna, dobro olistana rastlina za kombinirano rabo (silaža in zrnje). Hibrid priporočamo za pridelavo silažne mase, kot tudi za pridelavo zrnja za poznejša spravila. Rastlina je robustna, dobro olistana. hibrid je primeren za vse tipe tal. Ugodna cena!
DKC 5542
480 Z zelo pozni Robusten, dobro olistan hibrid, srednje visoke rasti, primeren za silažo. V svoji zrelostni skupini dosega dober mladostni razvoj.