agrosaat koruza
LG 31.295
agrosaat koruza
LG 33.50
Koruza za zrnje

LG 31.330

Zgoden, kakovosten in donosen

TOP IZBIRA

330

FAO

TZ
TIP ZRNA
SREDNJE ZGODNJI
ZRELOSTNI RAZRED
Težka, vlažna tla Srednja Lahka, peščena tla
Primernost glede na tipe tal
Posebnosti

Hibrid odlikuje zelo dobra prilagodljivost na različne okoljske dejavnike (nizke temperature v začetku vegetacije ali pomanjkanje vlage v času rasti itd.). Namenjen je za pridelavo zrnja. Hibrid je kombinacija kakovosti, visokega pridelka ter zgodnosti v pridelavi koruze. Zaradi visokega potenciala ga priporočamo pri dobrih proizvodnih pogojih z intenzivno agrotehniko.


Lastnosti hibrida

Omogoča zgodnejšo žetev. Velik pridelek kakovostnega zrnja. Zrnje je rumeno-oranžne barve z visokim HL (v povprečju 79 kg/hl). Rastlina je robustna, srednje visoke rasti. Hiter mladostni razvoj. Storž je dobro zapolnjen in toleranten na fuzarij.


Namen uporabe
Priporočilo Primerno Zelo primerno
sušenje zrnja  
siliranje zrnja in CO2  
silaža  


Priporočena gostota setve
Tipi tal Težka Lahka
Zrnje 85-90 80-85
Silaža 90 85
    • 100%
    Naša kmetija se ukvarja z rejo perutnine in s poljedelstvom. Vzporedno izvajamo tudi odkup žit (pšenice in koruze). V preteklem letu se nam je v pridelavi zrnja izkazal hibrid LG 31. 330. Na lahkih tleh je bil pridelek svežega zrnja 16.230 kg/ha, z 26,5 % vlago. Poželi smo ga 8. oktobra 2021. Zrnje je intenzivne rumeno oranžne barve izredno odporno na lom pri sušenju. Analiza samega zrnja je pokazala visok hektoliter, in to kar 79, ter visoko vsebnost beljakovin (10,9 %).

    Kmetija Tadej Cvetko, Cvetkovci