KIS RAZOR

Slovenska, rumena, debela ozimnica


NOVO TOP IZBIRA

KIS RAZOR

Slovenska, rumena, debela ozimnica

NOVO TOP IZBIRA

blank

ZRELOSTNI RAZRED

Srednje pozna
agrosaat-krompir-barva-kozice-mesa-svetlo-rjava-rumena

BARVA
KOŽICE / MESA

svetlo rjava / rumena
blank

PRIDELEK

Zelo velik
agrosaat-krompir-kakovostni-tip-b

KAKOVOSTNI
TIP

Uporabnost in lastnosti

KIS razor je srednje pozna sorta namenjena pridelavi za dolgotrajno skladiščenje za ozimnico. Sorta je primerna za pridelavo na vseh tleh primernih za krompir, dobro pa jo pridelamo tudi na lažjih tleh. Rastlina je dobro odporna na sušni stres. Tvori zelo velik pridelek izenačenih debelih gomoljev z gladko kožico. KIS razor je sorta, ki je srednje odporna na glavne bolezni krompirja ter se zelo dobro skladišči.


Gomolji

Tvori srednje število zelo velikih gomoljev, 8–10 na grm, dolgo ovalne oblike, ki imajo rumeno gladko kožico in plitva očesa. Meso je srednje čvrsto, svetlo rumene barve, ki ne spreminja barve po kuhanju in ne potemni. Kožica je rumena.


Pridelek

Je lahko zelo velik, gomolji so zelo izenačeni, zelo debeli. Sorta je zelo primerna za domačo porabo za ozimnico in zelo primerna za tržne pridelovalce poznega krompirja.


Skladiščenje

Zelo je primerna za dolgotrajno skladiščenje ter je dobro odporna na odtiske med skladiščenjem. Razor lahko skladiščimo do naslednje pomladi.


Nasveti za pridelavo

KIS razor je nova sorta za pridelavo poznega krompirja za dolgotrajno skladiščenje. KIS razor sadimo na globoka tla primerna za krompir, dobro uspeva pa tudi na lažjih peščenih tleh. Sadimo prebujeno seme 30–32 cm v vrsti pri medvrstni razdalji 75 cm, normalno globoko. Na lažjih tleh sadimo raje redkeje. Gnojimo z največ 100–120 kg N/ha, 100 kg P₂O₅/ha in 200 kg K₂O/ha. Preveliki odmerki dušika lahko poslabšajo kakovost sorte KIS razor.


Embalaža

25kg