CONCORDIA

Za prave gurmane


CONCORDIA

Za prave gurmane

blank

ZRELOSTNI RAZRED

Srednje zgodnja
agrosaat-krompir-barva-kozice-mesa-rumena-rumena-2

BARVA
KOŽICE / MESA

rumena / rumena
blank

PRIDELEK

Velik
agrosaat-krompir-primerno-za-vrt-icon

PRIMERNO
ZA VRT

agrosaat-krompir-kakovostni-tip-ab

JEDILNI
TIP

Opis

Srednje zgodnja sorta, primerna za najzahtevnejše kupce in pridelovalce za glavni pridelek in skladiščenje do naslednje pomladi tudi v domači kleti. Kakovosten jedilni krompir tipa AB za vse vrste rabe. Concordia je bila požlahtnjena iz sorte jelly, vendar je vsaj 14 dni zgodnejša.


Gomolji

Tvori srednje veliko število izredno izenačenih, srednje velikih gomoljev. Kožica je rumena in zelo gladka, meso pa rumeno in ne potemni, tudi če je surovo olupljeno. Zaradi pravilne oblike so gomolji zelo primerni za strojno lupljenje.


Pridelek

Concordia ima lepe in ovalne gomolje z gladko kožico, lepim rumenim mesom, zelo velikim deležem srednje debelih gomoljev.


Bolezni

Concordia je dobro odporna na glavne bolezni krompirja in notranje napake. Kljub temu mora biti škropljenje proti plesni redno. Zelo odporna je na mehanske poškodbe ob izkopu in odtiske po skladiščenju.


Skladiščenje

Concordia je sorta, ki je zaradi dolgotrajnega mirovanja zelo primerna za skladiščenje.


Nasveti za pridelavo

Concordia je srednje zahtevna za tla. Pokaže izredno stabilnost tudi v manj ugodnih rastnih pogojih. V manj ugodnih pogojih za vznik bo sorta pokazala izredno moč kaljenja. Njen mladostni razvoj je zelo hiter. Zaradi srednjega števila gomoljev na rastlino, ki jih nastavi, priporočamo sajenje v vrsti na razdaljo 29-30 cm pri medvrstni razdalji 75 cm (46.000 rastlin/ha). Zaželeno je, da jo gnojimo srednje intenzivno z dušikom in upoštevamo v kolobarju žetvene ostanke oziroma predhodno gnojenje s hlevskim gnojem. Pri srednji založenosti tal naj bo odmerek vsaj 160 kg N/ha, 100 kg P2O5/ha in 200-250 kg K2O/ha. Zaščita proti plesni naj bo redna.


Embalaža

25 kg